Vejrudsigten var tjekket op og Hundested gled agten ud, da det gode Liss satte kursen mod Hovedlandet. Grenå Marina var som udgangspunkt destinationen, med mulighed for at justere hvis vejrguderne ændrede i planerne for dagen. Yacht skippers datter, Mette, svigersøn Peter og bonusbørnebørnene Filip og Gustav ville støde til, når FDF Landslejren på Sletten var vel overstået fredag.

Men så kom der noget i vejen. Irriterende småting som regn, meget af den og bølger af en vis størrelse der havde det med at være modsat i forhold til vinden – som der kom mere og mere af.

Så efter et 3 timers sejlads, med udsigt 4 timer mere i et vejr der ikke just indbød til solbadning på fordækket eller småblunden med selvstyreren på cruisekontrol, blev kursen i stedet sat mod Odden havn.

Godt hjulpet af solidt sømandsskab og bølger nu af en anselig størrelse, gled Liss let, elegant og næsten ikke sidelæns gennem havneindløbet. Venlige svenskere tog imod, der var stadig en enkelt plads eller to… med agten mod vinden, ikke verdens bedste. 20 sekundmeter med tunge regnbyger, gjorde det nødvendigt at lukke alle luger, hvis da ikke kaffen på bordet om læ, nede midt i skibet, skulle blive fortyndet af hidsigt regnvand som stod lodret ind.

Udflugten gik efter en hidsig nat, til den lokale Brugs, hvor vi undervejs mødte adskillige sammenbidte sejlere, let genkendelige i deres spraglede sejlertøj, ja selv børn i orange regningsveste tog turen. Undervejs fik vi et glimt af udkants Danmarks nedslidte og tomme huse. Er der en af de i pressen omtalte Nomadefamilier, der mangler et sted at bo, er her muligheder. Dagens frokost blev indtaget på Cafe Tunen, et meget autentisk sted med spillemaskiner, lilla voksduge, alvorlige mænd i blå kedeldragter, jævn husmandskost og en frodig madmor, der kun smiler og konversere lokale fiskere – i hvert fald ikke moderigtige, flotte fyre fra Nordsjælland, i deres bedste alder.

Uden for vinduerne, i det trøstesløse regn- og stormvejr, er Ankers Tivoli i gang med at stille op til havnefest. Sussi og Leo kommer og spiller op til dans og Bubber vil underholde børnene. Kom ikke her og sig, at der kedeligt på Odden havn. Og skib, besætning, hynder og alt det våde tøj bliver jo nok tørt på et tidspunkt.