Efter turbulente dage, med meget vind og regn, der blandt andet druknede det ellers velfungerende køleskab, stævnede Det gode skib Liss ved 11.30 tiden, ud fra Odden havn,

Selvstyren blev sat mod Snekkeløbet, som er passagen over det lumske Sjællands Rev. Første gang Liss skulle den vej, troede besætningen at det drejede sig om få meter der skulle passeres. Denne vidste vi, at der var lidt mere plads at opererer på.

Bag os var Ankers tivoli og havnefeste under opsejling. Da kommunens folk brugte energi på at opfriske de noget miserable gader og stræder, havde vi på fornemmelse, at der skulle være fest og byen skulle se præsentabel ud.

Turen mod omkring Sjællandsodde mod Havnsø forløb fint. Som det har været tilfældet så mange gange tidligere, oplevede vi godt vejr, skyet vejr, meget vind, ingen vind, varme, ikke noget varme i løbet af de fem timers sejlads. Bortset fra nærkontakten med Molslinjens dønninger, slap vi i dag for store bølger, dejligt.

Som noget nyt blev vi modtaget ved anløb af Lene, en ret sød nabosejlerkone i bikini, som dog ikke kunne garantere at det ville ske oftere. Det var Liss´s besætning lidt kede af, men det var Lenes mand Vagn til gengæld ikke.

Senere kom Charlotte og Pernille til kaffe, vindruer, kirsebær og chokolade. Yachtskipperen af 3 grad inviterede også på te, dog uden på forhånd at sikre sig at kabyssen rent faktisk var leveringsdygtig. En hyggelig aften, under dæk, da vejrguderne (igen!)valgte at sætte alle sejl til, med regn og meget blæst.

Liggende lunt i køjen, med vinden hylene udenfor, er der folk ikke så langt herfra ude i mørket, regnen og blæsten der arbejder med at rejse Cirkus Baldoni. Når Liss besætningen vågner i morgen, står der et cirkus, med alt hvad det indebærer – hvis man da overhovedet kan rejse cirkustelte i kraftig vind?