På det gode skib Lisse havde vi funderet lidt over om, det kunne lade sig gøre at rejse et cirkustelt i stiv kuling – og fandt ud af, at det kan man vist ikke. For da svabergasten blev sendt efter morgenbrød, konstaterede han ved selvsyn at cirkusfolkene, først nu var gået i gang – og hold da op et syn.

Om russere får meget lidt at spise, sætter cirkustelte telte op i tide og utide eller bare pr definition er slanke, er uvist, men Liss´s besætningen må nok erkende, at deres muskler ikke står helt så tydligt, som på disse fyre.

Og alt i mens drengene knoklede med teltet, henlagde østeuropæiske cirkusprisesser formiddagsturen rundt på havnen. Lidt mærkelig tanke, at kvinderne der defilerede forbi Liss, beskæftigede sig med at slå knude på sig selv, gå på line og bide togskinner over med tænderne. Alt i alt en eksotisk dag på havnen i Havnsø.