Sikke en dag på det gode skib Liss. Ikke nok med, at det holdt tørt, vinden lagde sig og solen skinnede det meste af dagen, så var Liss besætning også heldige at få besøg af Yachtskipperens børn – og der mange af dem når alle store og små og de tilløbende tælles med. Bonusbedstefaren var i sit es, ungerne (og bedstefaren!) elskede det.

På Nekselø er der kun 25 fastboende, hvor af de 14 er børn, så det er ikke en af de tættest beboede øer i kongeriget. Øen er kuperet, med en markant bakkerække, der kulminerer i de 41 m høje Elmebjerg og Gadebjerg. Øen fredet pga. sin specielle, artsrige vegetation og måske også pga. klokkefrøen.

Dagen gik med at fiske krabber, bade, hygge og gå en gevaldig lang tur, rundt på øen, der faktisk er rimelig stor, 2,2 km2. Svabergasten tænkte i hvert fald, at, når det var lige i overkanten for en tætbygget Svabergast, hvordan ville et en femårig og en otteårig så klare det, og lad det være sagt med det samme, de to, Gustav og Filip var temmelige seje. De gik turen uden at protestere, også omkring det højeste punkt på 41 meter.

Svigersøn Peter havde i sin egenskab af at være kok, svigersøn og en flink fyr, medbragt lækkert kød der blev grillet og spist på havnekajen i Havnsø. Havnefogeden kom forbi og ville lige sikre sig at det anlagte bål, som Yachtskipper havde tændt opad et hegn, nu var i behørig afstand.

Alt i alt en rigtig fin dag. Besætning var godt trætte da alle børn, store og små sidst på aftenen drog mod hver deres destination. Mættede af indtryk, med et smil på læben kunne Yachtskipperen og Svabergasten krybe i køjen efter en fin dag.