Hvorfor være lystsejler? Ud over frisk luft, et sted at placere sparepengene og muligheden for at komme steder i kongeriget, der er de færreste beskåret, så var et altoverskyggende, tungtvejende argument for de to partsreddere; at sømænd siges at have en kvinde i hver havn.

Men… efter adskillige år på søen og besøg i efterhånden mange havne, mener besætningen på Det gode skib Liss, at det nok er lige i overkanten. Faktisk nok bare et billigt salgstrick fra den tidligere ejer. Men mandag, blev vendepunktet for Svabergasten, der blæste nye, milde vinde henover hans spæde drengekrop.

Historien starter lidt før, nemlig på togtet fra Nekselø, hvor der sker det, der ikke må ske; den højtelskede Lyngby Boldklub kasket, letter fra Svabergasten og forvinder i Sejerøbugtens dybsorte vand. En sorgens dag, udover, at kasketten repræsenterer en ubetalelig affektionsværdi, så har den også tidligere resulteret i gratis havneophold. Måske fordi Havnefogeden var inkarneret Lyngbyfan.

Nå, men intet er ikke skidt uden at det er godt for noget, for i bestræbelserne på at blive ekviperet med en ny, moderigtig kasket, dukker pludseligt, en af Samsøs heltinder op. Kristine; nordisk mester udi kasketter, andre modeting og ikke mindst Samsøs sødeste smil. Det skulle vise sig at blive dagens ubetingede højdepunkt. End ikke yachtskippers varmrøgede laks med kartoffelsalat, kommer på højde. For direkte adspurgt om mulig provision, hvis altså han kunne komme med flere kasketkøbere (han vidste nemlig at yachtskipperens hoved og meget solbrændte ansigt krævede en kasket) – så udbrød Samsøs heltinde Kristine spontant, at så der var kys til Svabergasten! Og det fik han! Og lad det være sagt, det var ikke bare et af de der tavelige teaterkys, nix, det var et, der til trods for uge-tæt skæg, kunne mærkes!

Et kik på den smilende Svabergast og den moderigtige Henri Lloyd kasket siger det meste, et kik på søde Kristine, en af Samsøs heltinder siger alt og man forstår Svabergastens regndans foran hendes butik – og vel også hvorfor Yachtskipperen for det meste ligger mut og tavs i sin køje.

For måske har besætningen ikke en kvinde i hver eneste havn, men fra mandag kl. 11.33 har Svabergasten Kristine i Ballen havn! Yachtskipperen, tja, han har så vidt vides stadig ikke nogen.