En af de mest facinerende ting veds at sejle er, at ikke to sejladser er ens. Sejladsen frem mod Kongensbro var således ren badeferie. Stille vand, skyfri himmel, ingen vind. Så den stod på motor det meste af vejen og for en gang skyld lidt sol på de bleghfede maver.

Fra kongensbro til Assens var sejladsen derimod helt anderledes. For det første var Lillebælt som Daels Varehus under udsalg. Der var både her, dér og alle vegne. Store både og små både og nordgående og sydgående. Og så var der de store tankskibe til fredericia og fragtskibene med kul til Skærbækværket. For ikke at tale om de mange små joller, hvor to mænd sejlede ud midt på bæltet, slukkede påhængsmotoren og smed hver sin fiskestang i vandet. Og når vinden så var nordgående, skulle alle sydgående sejlbåde krydse ned gennem bæltet. Det gav naturligvis en del uro i feltet, og vigereglerne blev genopfrisket for den årvågne besætning.Navigeres blev der i dag.

For det andet var der betydelig mere vind og større bølger, så de to besætningsmedlemmer måtte kæmpe godt for at holde kurs og fart.

Men til Assens kom Liss, og marina samt by blev indtaget.

Inden afrejsen fra Kongensbro blev der dog tid til en gåtur til den nærliggende dyrepark. Her blev de lokale hjorte iagtaget, beundret og fotograferet. Om det var lugten eller synet vides ikke. men de stak af, da Liss’ besætning nærmede sig.

Lillebælt er berømt for sine mange marsvin. Sommeren igennem bliver der arrangeret Whale Watching tours fra Middelfart. Det var dog ikke nødvendigt, når man er ombord på Liss. Vi så nemlig adskillige marsvin på turen gennem Lillebælt. De var dog svære at fotografere, da de dukkede sig, hver gang de så en kameralinse.