Bænket (i tørvejr under dæk!) om et veldækket frokostbord, med øl og dåsecola, Fåborg leverpostej (kendt fra feltrationen) , Bierwurst (den fra Netto til 5,95) dåsemakrel, frisk agurk, friske tomater, chokolade, orangestænger der på forunderligvis er dukket op i spisekammeret – og superknivene fra Kirsten til at skære det hele ud med, ja så kan livet kun være skønt.

Meeeen, regn, mere regn, en melding om skybrud, kulde (efter normale sommerstandarder) og 10 -15 sekundmeter vind, et havnemiljø og en by der er støvsuget for stemning og ferieglade folk – og nu en batterilader, der har sagt tak for denne gang.

Den lokale maritime mekanikerlærling var for ussel mammon flink at kikke forbi og kunne med falkeblik og måleapparat stille diagnosen. Den tapper mere strøm end den lader. Spændende bliver det nu, om den nyindkøbte lader er i stand til at vække den tømte batteriebank til live, eller den også står på to nye batterier. Hmm..

Mester fortalte at lærlingen var kommet 3 ½ halv time for sent, så besætningen håber nu, at han er bedre til at bruge sit måleapparat, end han er til at komme op om morgenen.

Jo, det er som om, der er visse kræfter i gang for at gøre livet surt for besætningen på Det gode skib Liss. Men regntøjet, de lange uldne, vanter og tophue er fundet frem og to års intensive studier udi blandt andet myndighedsudøvelse på små sejlskibe, metrologi og navigation, har gjorde det til barnemad for Yachtskipperen, at navigerer i de sydfynske farvande, når nu GpS´en og ekkolod mente det nødvendigt med strøm for at virke.

Hvis ikke det var fordi Yachtskipper er en sej fætter og vi kun har det skæg vi selv sidder på, kunne man forstille sig, at han med den seneste melding om skybrud, så ud som på billedet…

Om de tre ”V” (vind, vejr og vilje) vil det, sætter Det gode skib Liss, kursen syd over i morgen tidlig.