Der er tændt op i olielampen, Yachtskipperen sover sin skønhedssøvn, ikke at han behøver den. Udenfor har mørket sænket sig og det er befriende stille, ikke den der enerverende lyd fra regn og vind, som vi har oplevet de sidste mange dage.

Det skal ikke misforstås, besætningen på det gode skib Liss, mener bestemt at Assens er en fin by, men efter at have været her i så mange dage, at vi er holdt op med tælle, bliver det fint at komme videre. Hvor hyggeligt det end er, med den daglige gåtur til Brugsen for at provianterer, og turen op og ned af hovedgaden, hvor man kikker på de samme butikker, der har udstillet de samme varer, til de samme priser. Butikker der nok ikke ville kunne gå, de steder Besætningen normalt handler. Og Expert butikken kunne næppe holde en time frokostlukket, som han gør her. Der lukkes i øvrigt stadig kl. 13 om lørdagen, sådan ca. når turisterne vågner. Fyn har en blomstrende filmindustri, hvis filmen Groundhog Day skulle genindspilles i Danmark, kunne Assens være et godt bud

Værtshuset hvor den sortplettede Granddanois ligger i hjørnesofaen, i mens ejerene spiller billard i cigarettågerne, ses heller ikke så tit. Men kik ikke længe på den gigantiske hund, for så rejser den sig og brummer, meget dybt, helt nede fra maven. Og går du ind i kulturhuset Tobakken på en regnfuld søndag, det eneste sted der næsten er åbent, ja så får du to etagers kulturhus, med galleri, bar, cafe og biograf, helt for dig selv. ”Næsten åbent” fordi du kun kunne trække en kop kaffe, men det var umuligt at få noget at spise, da cafeen var lukket.

Som tidligere nævnt har Liss´s batterilader og batterier ikke helt samme opfattelse som Besætningen, i forhold til hvor stor ydelsen skal være hvor længe og hvad ydeevne og stabilitet i grunden er for en størrelse. Så er det godt at møde folk som Per og hans lærling fra Fyns Marineservice. Vi har ikke et billede af ham, men et af hans værksted og hans bil. Og hvem ved, måske var det gode vibrationer fra ham, der gjorde at Yachtskipperen atter fik liv i GpS´en.

Med håb om en god, venligsindet vind og ingen regn, er vækkeurene sat til tidlig afgang mod syd. Provianten er gjort klar til et længere stræk. Yacht skipperen har lavet pastasalat ala Enghaveplads og friske sandwich er på køl. Dog skal vi i morgen tidlig, lige ha´ monteret det batteri, som vi får fra Fyns Marineservice.