“Han har det jo med at tage kvinder med på tur” sagde fru Huth, da hun præsenterede kaptajnen af reserven for sine gæster. I havnene hvisker de om kaptajnen af reserven på skibet Liss ” hvilken kvinde mon han har med på dette forårstogt” Man kan høre de hvisker det- men ingen siger det højt -de kigger bare længselfuldt, når maxi 77 Liss kommer i havn. Sikke en karl han er. Han må kunne noget med kvinder. Hvert forår ankommer han med nye kvinder-den ene smukkere og dejligere end den anden. “Bare det var mig, der kunne det” tænkte havnefogeden på Flakfortet, der var togtets første destination.
Kaptajnen af reserven på Liss har endnu engang med blid tålmodighed forsøgt både at repetere og lære dette års forårskvinde noget om at sætte sejl, holde kurs og “hvad skal du gøre hvis jeg falder over bord” – alt i en rolig og blid tone -godt at han også har studeret og arbejdet med voksenpædagogik. Og forårskvinden har lyttet opmærksomt og kigget på den lækre kaptajn af reserven med store brune øjne.