Torsdag morgen begyndte indsejlingen i Bøgestrømmen.

Ligesom der i Tour de France er bestemte etaper, som rytterne ser frem til, er Bøgestrømmen en særlig smuk og spændende etape for sejlerne.

Dels kan man se land på begge sider hele tiden, og dels er det et smukt landskab, man passerer.

Efter således at have nydt det flotte landskab og den smukke tur, ankom sømændene torsdag eftermiddag til det idylliske sted Nyord. Og det vel at mærke uden at have fået en dråbe regnvejr. På vejrudsigterne fra alle de førende meterologer, kunne sømændene forstå, at det ville regne en hel del her på egnen. Men det gode skib Liss har åbenbart bevæget sig på kanten af uvejret, For selvom det lignede styrtregn hele vejen rundt på horisonten, kom der ikke en dråbe regn på Liss.

Vel ankommet til Nyord gik turen først til den lokale 8-kantede kirke, som iøvrigt er et forstudie til Frederiksberg kirke, og som bestem er et besøg værd.

Herefter var der det obligatoriske – og af den grund ikke ringe – besøg hos Lollesgård. Det er Nyords berømte lokale restaurant, som udover et velassorteret frokost- og middagskort også byder på hjemmelavet rabarberkage.

Middagen torsdag aften – den sidste med den nuværende besætning – bestod af grillede lammebøffer, med grillede kartofler og gulerødder ristet i honning. Et værdigt afslutningsmåltid på en skøn uge.

Fredag går turen til Rødvig, hvor sømanden af verden – med mellemnavnet Bidstrup, stiger af for at hellige sig sine familieære forpligtelser.