Svabergastlærlingen holder meget af, at komme til Vordingborg i juli måned, nok af flere grunde. Det kan være fordi man kan få Danmarks vel nok største is og så det, at der er gratis morgenmad i sejlklubben.

Men inden “Det gode skib Liss” når der til, må besætning og skib op mod en kraftig modgåede strøm og en vanddybde, som er ret udfordrende.

I havnelodsen står der, at vanddybden i Vordingborgs nordhavns bagerste havnebasin er 2 meter og alligevel formår det “Det gode skib” at sidde fast flere gange. Noget der booster egoet hos en Maxi 77, men en ellers ringe dybgang. Heldigvis er bunden mudder, så det er muligt at komme fri ved egen hjælp.

Efter den før omtalte gratis morgenmad, hvor man kun skal medbringe pålæg, går turen østover mod Omø. På rette kurs, med østlig vind fra øst, har det “Det gode skib vinden ind fra agter og det giver mulighed for butterfly sejlads over 20 sømil. En fin måde at fange 6 – 7 sekundmeter vind.

Fremme ved Omø er det ikke muligt at få plads, alt er tæt pakket, så end ikke “Liss”, kan presse sig ind. En nødløsning bliver at lægge sig uden på pælene og så klatre over en forladt motorbåd fra Svendborg. At så oveni købet det meste af sydsjællands ungdom, er forsamlet på øen og har omdannet campingområdet til et “mini Roskildefestival” gør ikke humøret bedre.

Nå, men det er godt vejr og alt bliver godt igen. Også den vrede sejler der mente lærlingen stjal hans strøm, bliver sikkert god igen. Det gør den ældre tysker der forklarede indgående på tysk, hvordan man fortøjer, sikkert også. Også selvom han må slå over i engelsk, da det ikke lykkes for besætningen at forstå ham. At han så tilsidst at forklare sig på dansk… Ja, så forstår besætningen slet ingenting.