Nu da Svabergastlærlingen er aftrådt, for at vende hjem til Lærlingemoren, er det muligt for “Det gode skib Liss” at fortsætte togtet mod destinationer med knap så meget fest, farver og mulighed for lange varme bade. Den lille ø Skarø, nås i fint sejlvejr, høj sol og fladt vand.

I sommerhalvåret er der en del sejlere og turister på øen, men normalt ikke flere end, at der bør være plads til en Maxi 77. Men… som besætningen oplever det nogle gange under sommerens togt, er der rigtig mange sejlere, der benytter det gode vejr til besøg i hyggelige og dejlige havne.

Et “træskibstræf” der fylder det meste af havnebassinet, øger ikke chancen for at få en plads. Men i stedet for at være småfornærmede og sejle videre, vælger besætningen at lægge “Liss” på ydresiden af havnemolen. Lad os bare slå fast; med en tværgående strøm og 5 -6 sekundmeter vind, bliver det en livlig nat.

Dagen og aftenen bruger besætningen til at gå på opdagelse, på den smukke ø, hvor vandrestier sørger for, man kommer hele vejen rundt, hvis man vil det. Øens iscafe står bag en berømte is, der er blevet en eksportsucces. Det er nyt for besætningen, men isen og den friskbryggede kaffe smager fortrindeligt, så den meget lange ventetid, stående i 30 graders varme, er undskyldt.

Som altid bliver den lokale kirke besøgt. Den noget wildwest- agtigt kirke fra 1902, ligger lidt for sig selv. Det fortælles, at ved begravelser møder alle øens 40 beboere op, for at tage afsked. Kirken er desværre låst og igennem vinduerne, kan man se at alt inventaret er væk. Kun døbefonden står tilbage, i den ligger, som er det opvask, en stabel glaslysestager. Man må håbe, at der ikke bliver brug for kirken lige med det samme.

Ved solnedgang bliver solen spillet ned af to spillemænd og de mange træskibsfolk bidrager til hyggen, med sang og højt humør. Det vides ikke om det et de samme folk der deltager i næste morgens fælles workout på havnemolen, hvor mange forskellige stilarter udfoldes i fuldt flor. Besætningen på “Det gode skib” deltager ikke, måske fordi der allerede har været en del workout i løbet af natten… i forsøget på at blive i køjen, uden at trille ned på dørken.