Sejlskibe er hunkønsvæsner og det er modernatur også, er der nogen der siger. Og det sker da også at “Det gode skib Liss” går sine egne veje og modernatur, ja, hende kender vi, hun kan være mild, medgørlig, voldsom og ganske vidunderlig.

Årets første sejlads med fuld sejlføring bliver gennemført med bravur. Besætningen bestående af Svabergasten og Admiralinden kigger dybt i bøger med tydning vejrudsigter og har tillid til motoren, der for ikke så mange drifttimer siden, fik et grundigt tjek. Så alt er på plads til en fin og afslappende dag på havet.

Det skal dog vise sig, at Øresund er væsentlig mere oprørsk end vejrudsigten har givet udtryk for og motoren… den samme som for ikke så mange drifttimer siden, fik et grundigt tjek, ja den vil ikke når den skal.

Men efter et kik på skoleskibene, der aldrig har set en motor og alligevel gladeligt sejler ud og ind af egen og fremmede havne, er der ikke andet for, efter dagens sejlads at føre det “Det gode skib” i havn for sejl. At lade vind være vind og bølger noget bag på kongeligt porcelæn.

Og så er det at det sker, at vinden pludselig bliver medgørlig og motoren giver sig til at spinde som om det har været planen hele tiden. Jo, den er vist god nok, “hunkønsvæsner”.